top of page

Në një vijë me motrat Qiriazi - Sevasti Qiriazi (24.02.1871 - 30.08.1949)

 

Ishin mësueset e para të shkollës së vashave.

E hapën shkollën e tyre të vajzave në një kohë shumë të vështirë, kur në vend ekzistonte një prapambetje e madhe, dhe gruaja ndodhej e shtypur, e përbuzur, e lënë në injorancë dhe padituri.

Gjithë jetën e tyre ia kushtuan edukimit dhe arsimit të grave shqiptare dhe si diplomate e përfaqësuan me dinjitet lëvizjen kombëtare dhe mbrojtën me kurajë diplomacinë evropiane.

 

(Ky punim është me të drejta të autorit)

 

#nenjevije #nekemihistori

Sevasti Qiriazi

CHF 40.00Preis
    bottom of page