top of page

Në një vijë me Musine Kokolari (10.02.1917 - 1983)

U lind në Adanë të Turqisë, në moshën 4 vjeçare familja e saj kthehet ne Shqipëri ku Musineja kryen shkollën fillore ne Gjirokastër ndersa atë të mesme në Tiranë.

Në vitin 1943 se bashku me shokë formuan Partinë Socialdemokrate.
Në vitin 1944 ua pushkatojnë dy vëllezërit e saj, ndërsa Musine Kokolarin për së dyti herë e arrestojnë dhe dënojnë me 20 vite burg.

Pas vuajtjes në burg, shkrimtaren e internojnë në Rrëshen ku pastaj sëmuret rëndë dhe nuk u lejua të kurohej.

Vdiq e vetme dhe u varros nga varrmihësit. Kur e zhvarrosën vite më vonë, u pa se duart e saj ishin të lidhura me tela me gjemba.

(Ky punim është me të drejta të autorit)

#nenjevije #nekemihistori

Musine Kokolari

CHF 40.00Preis
    bottom of page