top of page

Në një vijë me Azem Bejtën - Azem Galica (10.12.1889 - 25.07.1924)

 

Azem Bejta pas shumë vitesh kryengritjeje, shumë betejave të zhvilluara dhe luftimeve të vazhdueshme, më 1920 arriti të krijoj zona të çliruara në Drenicë. Këto zona të lira njiheshin edhe si vende të arbërve ku edhe e quajtën "Arbëri e Vogël". Kjo zonë e çliruar e arbërve qëndroi e lirë deri në korrik të vitit 1924 me ç`rast do të plagosej rëndë dhe binte heroikisht edhe prijësi e krijuesi i saj, Azem Bejtë Galica me shumë bashkëluftëtar besnik të tij.

 

(Ky punim është me të drejta të autorit)

 

#nenjevije #nekemihistori #azemgalica

Azem Galica

CHF 40.00Preis
    bottom of page