top of page

Në një vijë me At Zef Pllumin (28.08.1924 - 25.09.2007)

 

E dij se n’tokë ka dimna e prandverë,

e dij se mbi tokë ka pëllumba e skifterë;

e dij se mbi tokë ka ujq dhe dele,

ka pasanikë e kamb-zdathun me zhele,

por kët s’e kuptoj:

pse n’tokë sundon dhuna,

forca shtasore

jo mendja, jo puna;

se ma dashunisë s’i lanë kurrkund vend

a thue se njerzit janë t’gjithë të pamend!

 

(Ky punim eshte i mbrojtun dhe ndalohet te kopjohet a perpunohet pa lejen e autorit)

 

#nenjevije #nekemihistori

At Zef Pllumi

CHF 40.00Preis
    bottom of page