top of page

Në një vijë me Ali Podrimja (28.08.1942 - 21.07.2012)

Ali Podrimja lindi në Gjakovë, ndërsa studio gjuhën dhe letërsinë shqipe në Universitetin e Prishtinës.

Poezinë e parë e botoi në revistën "Jeta e Re", kohë kjo e cila për shqiptarët ishte mjaft e rëndë.

Shumë poezi të Ali Podrimjes sot i gjejmë të përkthyera në shumë gjuhë të huaja.

Unë, biri yt, Kosovë t'i njoh dëshirat e heshtura,

t'i njoh ëndrrat, erërat e fjetura me shekuj,

t'i njoh vuatjet, gëzimet, vdekjet,

t'i njoh lindjet e bardha, caqet e tuka të kulluara;

ta di gjakun që të vlon në gji,

dallgën kur të rrahë netëve t'pagjumta

e të shpërthej do si vullkan:-

më mirë se kushdo tjetër të njoh, Kosovë.

Unë biri yt.

(Ky punim është me të drejta të autorit)

#nenjevije #nekemihistori

Ali Podrimja

CHF 40.00Preis
    bottom of page