top of page

Në një vijë me Dritëro Agollin (13.10.1933 - 03.02.2017)

 

Kur të jesh mërzitur shumë

Këtu s’ do të jem, do jem larguar

Në tokë i tretur si të tjerët

Në kafenenë e preferuar

Nuk do më shohin kamarierët.

Dhe nëpër udhët ku kam ecur

S’do ndihet kolla ime e thatë,

Mbi varrin tim do të rrijë i heshtur

Një qiparis si murg i ngratë.

Ti do trishtohesh atëherë,

Se s’do më kesh në dhomë gjallë,

Dhe, kur në xham të fryjë erë,

Do qash me erën dalëngadalë.

Po kur të jesh mërzitur shumë.

Në raft të librave kërkomë,

Atje do të jem i fshehur unë,

Në ndonjë varg a ndonjë shkronjë.

Mjafton që librin pak ta heqësh

Dhe unë do zbres, do vij pas teje

Ti si dikur me mall do qeshësh,

Si një blerim pas një rrëkeje…

(Ky punim është me të drejta të autorit)

 

#nenjevije #nekemihistori

Dritëro Agolli

CHF 40.00Preis
    bottom of page